تحقیق و توسعه دیاکوپارس
از هر شش پژوهشگر علم شیمی، یک نفر گامی فراتر از انجام فرایندهای معمول آزمایشگاهی میگذارد. واحد تحقیق و توسعه دياكوپارس محل پژوهشهای علمی و شکوفایی خلاقیتهایی است که چنین افرادی دارند.
کارشناسان تحقیق و توسعه شرکت دیاکوپارس به پشتوانه دانش و مهارت علمی و پژوهشی خود هر روز پروژههای بسیاری را به پیش میبرند که در آنها پوششهایی کاملا تخصصی و هدفمند تولید و بهینهسازی میشود. سالانه بخشی از متوسط گردش مالی مجموعه دياكوپارس در برنامههای تحقیقاتی سرمایهگذاری میشود.
مشتریان ما طیف گستردهای از صنایع را در بر میگیرند: تولیدکنندگان انواع تجهیزات چوبی و فلزی، در و پنجره، ماشینآلات حرفهای و صنایع دیگر. پژوهشگران شرکت دیاکوپارس پشتیبان صنایع هستند و میکوشند تا تولید و ارائه بهترین پوششهای صنعتی و دکوراتیو و محصولات مخصوص چوب را بهینهسازی نمایند. هدف ما تولید و عرضه محصولاتی به بازار است که نیاز صنایع را به بهترین شکل برطرف سازد.
آزمایشگاه مواد پلیمری مستقر در کارخانه دیاکوپارس تضمینکننده کیفیت و بالا برنده اطمینان خاطر مصرفکنندگان محصولات شرکت است.
در سال ۱۳۸۹، برنامه گسترده انتقال و کسب دانش و فناوری مورد نیاز برای تجهیزات داخل کشور به نتیجه رسید. با دستیابی به این موفقیت، چشمانداز جدیدی در مقابل شرکت دیاکوپارس پدیدار شد. بر همین اساس، راهاندازی واحد تحقیق و توسعه در دستور کار قرار گرفت تا در این مرحله، کسب توانمندیهای علمی و فناورانه برای توسعۀ محصولات جدید و بهبود محصولات کنونی تحقق یابد.
واحد تحقیق و توسعه شرکت دیاکو پارس، در سال ۱۳۸۹، با توجه به تغییر ساختار شرکت و همزمان با گسترش فعالیت در زمینه صنایع و حمل و نقل و با تأکید بر ضرورت انجام فعالیتهای تحقیقاتی و توسعهای در بهینهسازی عملکرد و بهبود خدمات ارائه شده در پروژههای آتی، تأسیس شد.
سیر تحولات تحقیق و توسعه
مسیر تحول تحقیق و توسعه در شرکت دیاکوپارس طی سه مرحله متوالی زیر برنامهریزی شده است:
مرحله اول: تعریف و تدوین مأموریت، اهداف، ساختار و فرایندهای تحقیق و توسعه
مرحله دوم: راهاندازی نظام مدیریت فناوری در دیاکوپارس
مرحله سوم: مدیریت نوآوریهای فناورانه
پس از راهاندازی فرایندها و شکلگیری ساختار تحقیق و توسعه در ۱۳۸۹، فعالیتهای تحقیق و توسعه در شرکت دیاکوپارس به سطح مناسبی جهت استقرار نظام مدیریت فناوری رسید. از سال ۱۳۹۰ تلاشهای برنامهریزیشده و گستردهای برای توسعه مفاهیم، فرایندها و ساختار نظام مدیریت فناوری در کلیه سطوح سازمانی درون شرکت دیاکوپارس در حال انجام است. هدف اصلی از این اقدامات، جهتدهی تحقیقات درونزا برای کسب فناوریهای کلیدی است تا شرکت دیاکوپارس بتواند با مزیت رقابتی مجهز بودن به آخرین فناوری، به طور همزمان خلق ارزش داشته باشد و فاصله با رقبا را در بازار افزایش دهد.
مأموریت این واحد تحقیق و توسعه شرکت دیاکوپارس ایجاد بستری مناسب برای تبیین، برنامهریزی، هماهنگی، اجرا و کنترل فعالیتهای تحقیقاتی در جهت ارائه راهکار علمی برای حل مسائل در زمینههای مختلف است. این واحد سیاستگذاری و هدایت فعالیتهای لازم جهت توسعه و ارتقاء فناوری و تقویت بنیادِ دانش در سطح گروه را بر عهده دارد و تلاش میکند با ایجاد هسته مناسب و بهرهگیری از نیروهای انسانی متخصص، استفاده از جدیترین نتایج علمی، همکاری با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی داخلی و خارجی و دانش موجود در کلیه واحدها، با رویکرد مدیریت دانش، پویایی کل سازمان و به روز بودن فرایندهای تولید و محصلات را تضمین نماید.
ساختار تحقیق و توسعه در شرکت دیاکوپارس
بر اساس بررسی انواع ساختارهای سازمانی متداول در شرکتهای معتبر جهانی مشابه با دیاکوپارس، ساختار هیبرید برای پیادهسازی و استقرار تحقیق و توسعه در شرکت دیاکوپارس انتخاب شد. به این ترتیب شرکت دیاکوپارس در تمامی سطوح دارای واحدهای تحقیق و توسعهای است که دانش مورد نیاز دیاکوپارس برای رسیدن به چشمانداز دانش مد نظر خود را تولید و تأمین میکنند.
با تجدید نظر در ساختار قبلی شرکت در سال ۱۳۹۴، بخشهای کسب و کار به واحد تحقیق و توسعه افزوده شده و مأمور به مدیریت پروژههای تحقیقاتی در زمینه توسعه و بهبود محصولات شدند. علاوه بر آن، نام واحد سازمانی تحقیق و توسعه”مرکزی” به “پژوهش و فناوری” تغییر یافت.
در ساختار جدید، مأموریت اصلی واحد مرکزی حفظ یکپارچگی فعالیتهای تحقیقاتی در سطح گروه و سیاستگذاری در این حوزه تعریف شده است. در طرح جدید، واحد مرکزی مأموریت دارد تا بر اساس رصد مستمر پیشرفت فناوری، نیازهای پژوهشی دیاکوپارس را در ارتباط با فناوریهای آینده و کسب و کارهای جدید، شناسایی و پروژهها و طرحهای تحقیقاتی لازم را در این حوزه تعریف و مدیریت نماید. در کنار ایفای این مأموریت، واحد مرکزی وظیفه سیاستگذاری، ارزیابی و کنترل و تضمین کیفیت پیادهسازی مدیریت دانش در گروه را نیز عهده دار شده است.