تینر فوری سلولزی ۱۵۰۰۰
Product Code : TN 15000
تینر فوری 15000 ممتاز حلالی است که اغلب برای رقیق و روان سازی ماده پوششی پایه سلولزی به کار میرود. استفاده از تینر برای آماده سازی ترکیبهای مختلف پوششی از ضروریات است چون بدون تینر، غلظت ماده پایه برای پوشش دهی مناسب نخواهد بود. همچنین تینر موجب کیفیت بهتر در نتیجه نهایی نیز خواهد بود. هر رنگ یا پوششی را میتوان تا حد مشخصی رقیق ساخت و عوامل مختلفی در این میزان رقیق سازی نقش دارند. تینر فوری 15000 ممتاز جهت رقیقسازی پوششهای سلولزی لایههای میانی و رویههای پوششی به کار برده میشود.
ویژگیهای محصول
- نوع محصول: تینر فوری (سلولزی) 15000 ممتاز
- برند: دیوکس
- فام: بیرنگ
- حالت: مایع
- حلالیت: غیر قابل حل در آب
- خشکایی: سریع و یکنواخت
- هدف: ایجاد غلظت مناسب و یکنواخت محلول
موارد کاربرد
تقریبا همه پوششها به یک حلال نیاز دارند تا غلظت آنها به حد مطلوب برای اجرا بر روی سطح برسد. از تینر فوری به عنوان حلال برای رقیقسازی و کاهش ویسکوزیته رنگ و کیلر (کلیر) سلولزی استفاده میشود.
به کار بردن تینر مناسب بر ویژگیهایی چون ویسکوزیته، پات لایف (حداکثر زمان استفاده یا فرصت کاربری) و زمان خشکایی محصول تاثیر فراوانی خواهد داشت. تینر فوری 15000 ممتاز یک حلال مناسب برای پوششها و رنگهای نیتروسلولزی است. میتوان در رقیق سازی انواع رنگ، بتونه، سیلر فوری و رنگهای نیم پلی استر مات و براق و پاک کردن آثار چسب از روی شیشه و فلز و پلاستیک از این حلال استفاده کرد اما کاربرد تخصصی این تینر در رقیق سازی رنگها و پوششهای لایه میانی و رویههای سلولزی است.
نام محصول | تینر فوری 15000 ممتاز |
کد محصول | 15000 TN |
کشور سازنده | ایران |
نسبت ترکیب | مطابق با دستورالعمل محلول پایه |
کاربرد | حلال انواع رنگها و پوششهای میانی و رویه سلولزی |
تینر هم باعث سهولت عملیات رنگ آمیزی میشود و هم کیفیت رنگ یا پوشش نهایی را بهبود میبخشد. زمانی که ماده پوششی غلظت مناسب برای اجرا روی سطوح را نداشته باشد، عملیات پوشش دهی به طور مطلوب اجرا نخواهد شد و نتیجه نهایی دچار ایراد میشود. خواصی چون کاربری پوشش، زمان خشکایی، خواص نهایی، ویسکوزیته، قابلیت اسپری شدن و پوشش دهی به تینری که برای رقیق سازی محلول اولیه مورد استفاده قرار میگیرد بستگی دارد.
تینر جز اصلی و حیاتی در تهیه محلولهایی است که در رنگ کاری استفاده میشوند. پوششهای کمی هستند که برای رقیقسازی نیاز به یکی از انواع تینر یا حلال نداشته باشند. تینر فوری 15000 ممتاز یکی از پر مصرف ترین تینرها در رنگها و پوششهای ساختمانی و چوب و اتومبیل است.
نکته: هیچ حلال متفرقهای نمیتواند جایگزین مصارف مخصوص تینر فوری شود چون ترکیب تینر فوری برای تنظیم ویسکوزیته رنگ و پوشش سلولزی فرمول نویسی شده و حلالهای دیگر برای مقاصد متفاوت کاربرد دارند. استفاده از حلال نامناسب باعث پایین آمدن و یا از بین بردن خواص رنگ خواهد شد و هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت موجب زیان خواهد بود.
تینرهای سلولزیک به دلیل سرعت تبخیر بالا با عنوان تینر فوری نیز خوانده میشوند. به طور قراردادی بین تولیدکنندههای تینر به کدهای 10000، 12000، 15000، 20000 و30000 و 60000 یا سایر کدها تقسیم میشوند. قیمتگذاری تینرها بر اساس این کدها صورت میگیرد و میزان حلالیت بیشتر تینر میتواند بر قیمت آن تاثیر مستقیم داشته باشد. هر کد تینر برای کاربری خاصی در نظر گرفته شده و بهترین نتیجه را به اجرا در میآورد.
- دمای ایدئال برای اجرای پوشش یا رنگ رقیق شده با تینرهای سلولزی و تینر فوری 15000 ممتاز از 20 تا 25 درجه سانتیگراد است.
- رطوبت محیط کار نیز باید کمتر از 70 درصد باشد تا بر خشک شدن سطح و کیفیت رنگ نهایی تاثیرگذار نباشد.
- تینر در استانداردهای سازمان ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) یک مایع اشتعالپذیر است. چون دمای اشتعال آن زیر 100 سانتیگراد است.
- تینر حاوی موادیست که جذب پوست شده و موجب آسیب و ناراحتیهای پوستی میشوند، تماس مداوم با تینر و بخارات آن موجب خشکی و ترک پوستی خواهد شد، در صورت هر گونه تماس با پوست، باید محل را به سرعت با آب فراوان و صابون شستشو داد.
- فردی که تینر استنشاق کرده باید به سرعت در معرض هوای آزاد قرار گیرد. گرم نگه داشته شود و به مرکز فوریتهای پزشکی منتقل شود.
- در صورت تماس با چشم، باید لنزهای تماسی به سرعت از چشم خارج گردند و محل با آب فراوان شستشو داده شود. این کار به مدت 15 دقیقه به طور مداوم ادامه داشته و در صورت احساس خارش به پزشک مراجعه شود.
- تینر را باید در ظرف در بسته مخصوص به خود به دور از نور و اشعه خورشید و در مکانی خشک و خنک با تهویه مناسب نگهداری کرد.
- برای خاموش کردن آتش ناشی از انواع تینرها و تینر فوری 15000 ممتاز از پودر شیمیایی خشک، دی اکسید کربن و فوم استفاده میشود. بخار تینر از هوا سنگینتر است و در صورت آتشسوزی احتمال پخش شدن شعله وجود دارد.
کوارت ۱ لیتری
گالن ۴ لیتری
حلب ۲۰ لیتری
بشکه ۲۰۰ لیتری
- درپوش تمام بسته بندیهای حاوی تینر با احتیاط و به آرامی باز شوند و درپوش ظرف تینر برای مدت طولانی باز نماند.
- زمان استفاده از تینر و قبل از مخلوط کردن آن با ترکیب پوششی یا رنگی، باید از همدما بودن همه اجزا با محیط اطمینان حاصل کرد.
- هرگز در محیطهای کوچک سر بسته از تینر فوری 15000 ممتاز یا تینرهای دیگر استفاده نشود و حتما مسیرهای گردش هوا باز باشند.
- زمان استفاده از تینر از ماسک تنفسی و تجهیزات ایمنی مثل دستکش و پوشش مناسب استفاده شود.
- هرگز تینر در فاضلاب یا روی زمین ریخته نشود و ظرف خالی در محل مخصوص زبالههای خطرناک و به دور از زبالههای معمولی قرار گیرد.
- در محل کار و نزدیک به فردی که مشغول کار است حتما یک کپسول آتش نشانی وجود داشته باشد. چون تینر به شدت اشتعالپذیر است.
- هم زدن به آرامی و با حرکات یکنواخت انجام شود.
بسته به ابزاری که برای اجرای پوشش بهکار گرفته میشود باید میزان حجمی یا وزنی خاصی از تینر را استفاده کرد. نسبت ترکیب تینر برای هر محصول بر روی برچسب آن محصول آورده شده است که بسته به ابزاری که محصول با آن اجرا میشود میتوان میزان مورد نظر تینر را تا حد بالا یا پایین نسبت مشخص شده با محلول پایه ترکیب کرد. میزان غلظت ترکیب نهایی به جنس و ابعاد سطح که پوششدهی روی آن اجرا میشود نیز بستگی دارد.
پوشش یا رنگ سلولزیک زمانی کیفیت مطلوب خواهد داشت که از میزان مناسب تینر فوری جهت رقیق سازی در آن استفاده شده باشد. زمانی که از میزان تینر کمتر یا بیشتر از حد لازم در ترکیب مواد پایه استفاده شود، پوشش نهایی در خشکایی دچار اختلال شده و ایرادات زیر به وجود میآید:
- نازک شدن پوشش نهایی
- احتمال طولانی یا کوتاهتر شدن زمان خشکایی و یا نرم باقی ماندن بافت پوشش
- ریختن و سرخوردن رنگ (شره کردن) از روی سطوح عمودی در زمان اجرا
- نرسیدن به درجه براقیت مطلوب
- خشک نشدن پوشش
- تشکیل حباب در پوشش نهایی
- کدر شدن پوشش
- ناهمگن شدن (عدم همترازی) سطح پوشش
- پوسته پوسته شدن یا ترک خوردن سطح پوشش نهایی
نیاز به اطلاعات بیشتر دارید ؟
چگونه محصول را تهیه نمایید ؟
-
تینر سنتتیک
TS 2000
-
تینر فوری ۱۵۰۰۰ نرمال
TN 10000
-
تینر فوری ۱۲۰۰۰ نرمال
TN 10000
-
تینر فوری ۱۰۰۰۰ نرمال
TN 10000
-
تینر پلی اورتان ۵۵۰
TP 550
-
تینر روغنی 1000
TO 1000
-
تینر پلی اورتان 300
TP 300
-
تینر پلی استر
TS925
-
تینر شاپان
TS900